Heropening Hargervaart

Behouden vaart
De Hargervaart blijft bestaan, dankzij de enorme inzet van een groep vrijwilligers en de steun van vele booteigenaren, Kees Stam van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Cees Roem wethouder van de gemeente Bergen, werd zaterdag 11 juni 2011 om 14.00 uur de passantenhaven bij het havenkantoor aan de voorzijde van de vaart heropend.

De Hargervaart is een van de oudste jachthavens van Nederland. Dankzij de enthousiaste bestuursleden van WSV Hargervaart, de steun van de plaatselijke middenstand en de inzet van wethouder Cees Roem, werd 12 mei 2011 door de raad van Bergen unaniem besloten om de exploitatievergunning van de Hargervaart aan de watersportvereniging te geven. Zowel booteigenaren met seizoenplaatsen als passanten reageren opgetogen. “Een van de mooiste Nederlandse natuurgebieden vind je hier", aldus een passant. “Net als de rust en ruimte, en natuurlijk het strand en de zee en de gezellige dorpjes.

Voor slideshow klik foto aan