Voorbereidingen

Alle leden en passanten zijn weer van harte welkom, seizoen 2024 is geopend en de havenmeesters zullen jullie met open armen ontvangen.

Heropening Hargervaart

Behouden vaart
De Hargervaart blijft bestaan, dankzij de enorme inzet van een groep vrijwilligers en de steun van vele booteigenaren, Kees Stam van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Cees Roem wethouder van de gemeente Bergen, werd zaterdag 11 juni 2011 om 14.00 uur de passantenhaven bij het havenkantoor aan de voorzijde van de vaart heropend.

De Hargervaart is een van de oudste jachthavens van Nederland. Dankzij de enthousiaste bestuursleden van WSV Hargervaart, de steun van de plaatselijke middenstand en de inzet van wethouder Cees Roem, werd 12 mei 2011 door de raad van Bergen unaniem besloten om de exploitatievergunning van de Hargervaart aan de watersportvereniging te geven. Zowel booteigenaren met seizoenplaatsen als passanten reageren opgetogen. “Een van de mooiste Nederlandse natuurgebieden vind je hier", aldus een passant. “Net als de rust en ruimte, en natuurlijk het strand en de zee en de gezellige dorpjes.

Voor slideshow klik foto aan

8 2

 
 

WaterSportVereniging Hargervaart

Hargervaart 4

1871PL Schoorl

Havenmeester:

Telefoon : 06-42745193

Aanwezig: 09:00 - 10:00 en 17:00 - 18:00

@mail: retseemnevah.[antispam].@wsvhargervaart.nl

Contactformulier

Bankrekeningnummer:

NL75 RABO 0131 3131 34

Postadres:

Kalf 82c

1509AE Zaandam 

 

 

 

WaterSportVereniging Hargervaart, kortweg WSVH, is een prachtige 1660 meter lange linthaven met een diepgang van 1.20 meter en vanaf  het Noord-Hollandskanaal richting Hargervaart te bereiken met een maximale doorvaarthoogte van 3.30 meter. Aan de Hargervaart kunnen vaartuigen met een tussenruimte van 2 meter achter elkaar afgemeerd worden. De haven ligt centraal in de omgeving van zee, zandstrand, duinen en bossen voorzien van diverse wandel en fietsroutes. Het zijn de vrijwilligers die de haven in topconditie houden zodat het fijn recreëren is. Meld je aan en beleef het mee!